Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Новий етап фінансової допомоги українцям від Норвезької ради у справах біженців

Українці, які знаходяться у зоні бойових дій та переселенці можуть отримати грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC).

Українські гроші | © Національний банк України

Виплати українцям (Національний банк України)

Норвезька рада у справах біженців (NRC) в Україні офіційно розпочала процес відкритої подачі заявок на фінансову допомогу. Ви можете отримати доступ до форми заявки, перейшовши за посиланням. Після завершення процесу подання заявки команда NRC опрацює інформацію і прийме рішення щодо заявки протягом 3-4 тижнів. Однак якщо в заявці є помилки, процес може затягнутися. 

Ви можете подати лише одну заявку. Система визначить будь-які дублікати заявок і прийме лише першу заявку. Переконайтеся, що перша заявка не містить помилок. 

Термін подачі заявки

Подача заявок буде відкрита протягом 10 днів з 09:00 9 вересня 2024 року до 17:00 18 вересня 2024 року.

Умови отримання допомоги

Допомога надається у вигляді грошових виплат, які дозволяють отримувачам задовольняти різноманітні потреби залежно від пріоритетів і обставин, таких як їжа, освіта, медична допомога, житло тощо. Допомога призначена для найбільш вразливого населення на всій території України. 

Фінансову допомогу можуть отримати особи, що проживають у зоні бойових дій, ті, хто постраждав від недавніх подій, і внутрішньо переміщені особи, які були змушені покинути свої домівки. Важливим критерієм є те, що домогосподарство фізично знаходиться на території України. Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC, ви все одно можете подати заявку на додаткову допомогу. 

Якщо ваша заявка буде успішною, ви отримаєте повідомлення з персональним ідентифікаційним кодом, який ви зможете використовувати для перевірки своєї заявки. Без цього коду ви не зможете перевірити свій статус, не втрачайте цей код.

Розмір виплат від NRC становить 3600 гривень на місяць. Допомогу надаватимуть протягом трьох місяців.

Подача заявки не означає, що вас автоматично обрано для отримання грошової допомоги.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті