Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Вебінар: «Підтримка, на яку можуть розраховувати українці з інвалідністю в Польщі»

EnableMe Ukraine продовжує серію вебінарів про підтримку людей з інвалідністю в Польщі.

Серед фундацій, які активно допомагають і українцям – неурядова організація «Авалон», яка діє з 2006 року і базується у Варшаві.
Представник цієї організації – спеціаліст проєкту Центру допомоги біженцям з інвалідністю Марина Орловська під час зустрічі у Zoom презентувала проекти підтримки людей та програми фундації.
Нижче – стислий гайд про діяльність  фонду «Авалон».

Як працює фонд

Фонд здійснює фінансову підтримку людей з інвалідінстю та хронічними хворобами і реалізує різні соціальні та освітні проекти, направлені на зміну ставлення до цих людей у соціумі.
 «Авалон» підтримує біля 14 тисяч людей. Загальна вартість допомоги фонду бенефіціарам на сьогодні складає понад 300 млн злотих.
Окрім проектів з активної реабілітації і різних видів консультативної підтримки фонд допомагає створювати субрахунки для людей з інвалідністю. Це дозволяє збирати кошти з пожертв та з 1,5% податку (У Польщі платникам податків надається можливість виділити 1,5% зі свого податку, який підлягає сплаті за результатами річного декларування, на рахунок обраної благодійної організації – ред.). Інформація про потреби людини розповсюджується через листівки, створені фондом. Людина з інвалідністю за допомогою додатку на смартфорні може спостерігати за станом свого рахунку і бачити, від кого надходять кошти. Кошти контролює отримувач допомоги та фундація «Авалон».

Про ребалілітацію

Центр активної реабілітації фонду «Авалон» пропонує зали із сучасним обладнанням. Досвідчені фізіотерапевти знаходять індивідуальний підхід до кожної людини, яка звертається за допомогою. Фундація фінансує потреби в реабілітації по всій території Польщі: наприклад, якщо людина знаходиться в іншому місті, а не у Варшаві, вона також може отримати кошти на свої потреби. В рамках реабілітаційних заходів фундації «Авалон» можна ходити на йогу, стрейчинг, зумбу, в басейн. Також організація надає можливості реабілітації для дітей.

В рамках фонду діє проект «Сексон» – про сексуальність та виховання дітей з інвалідністю. Для учасників проекту проводять конференцію, на якій виступають сексологи, гінекологи, психотерапевти. На спеціальній платформі www.sekson.pl можна читати експертні статті та інтерв’ю по темі сексуальності та інвалідності.

В рамках цих та інших проектів фундація «Авалон» створює новий образ людей з інвалідністю – активних, незалежних, які надихають своєю силою та рухаються вперед, назустріч своїм мріям.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну фундація надала підтримку понад 25 тис. біженцям з України з широкого спектру питань: допомога у транспортуванні до Польщі, підтвердження інвалідності, тощо.

Ознайомитись більш детально з роботою фонду  можна на сайті https://www.fundacjaavalon.pl/ . Звернутись і поставити запитання щодо можливостей отримання допомоги можна за контактами, вказаними на сайті.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті