Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Alberta Opportunity Stream - канадська програма імміграції. Як прийняти участь?

Канада відновила роботу програми Alberta Opportunity Stream, завдяки якій можна отримати можливість постійного проживання в Канаді.

Дівчина з прапором Канади | © Pexels

Життя в Канаді (Pexels)

Програма імміграції Alberta Advantage Immigration Program (AAIP) — це програма економічної імміграції, яка призначена для людей, які постійно проживають в провінції Альберта. Кандидати повинні володіти навичками, щоб заповнити дефіцит робочих місць або планувати придбати чи відкрити бізнес в Альберті. Вони також повинні мати можливість забезпечувати свої сім’ї. Програма здійснюється урядами Альберти та Канади.

"Українці, як і громадяни інших країн, для подачі заявки за напрямком імміграції Alberta Opportunity Stream використовують спеціально розроблену для цієї мети платформу на сайті Alberta Advantage Immigration Program. Перевіривши попередньо власну відповідність до вимог Alberta Opportunity Stream, створюється акаунт і подається аплікація на отримання статусу постійного резидента Канади", - каже експерт.

Серед вимог для участі у програмі Alberta Opportunity Stream є легальне перебування і робота у межах провінції Альберта. Тобто подати заявку на цю програму можуть українців, які вже перебувають в Канаді.

Створення акаунту на отримання статусу постійного резидента Канади є безкоштовним. Реєстрація аплікації коштує 840 канадських доларів.

Вимоги для отримання номінації за Alberta Opportunity Stream

  • 12 міс досвіду роботи в Альберті (повна зайнятість)

  • підтверджений рівень володіння англійською мовою відповідно до канадського стандарту CLB 4 (для професій з категорій TEER 4-5) і CLB 5 (для професій з категорій TEER 0,1,2,3)

  • підтримка роботодавця протягом усього часу розгляду аплікації на отримання статусу постійного резидента Канади

Українцям додатково потрібно провести переоцінку свого рівня освіти відповідно до канадської системи: Educational Credential Assessment (в Україні процедура більш відома як WES за назвою однієї з організацій, яка здійснює таку переоцінку).

На 2024 рік федеральний уряд видав 9750 номінацій. Щомісяця прийматиметься обмежена кількість заявок, після досягнення цієї кількості прийом буде недоступний до наступної дати. За 7 днів до кінця 2024 року прийом заявок звершать. Одна людина може оформити не більше однієї заявки в місяць.

Прийом заявок розпочинається щомісяця з цих дат:

  • 11 червня

  • 9 липня

  • 13 серпня

  • 10 вересня

  • 8 жовтня

  • 5 листопада

  • 10 грудня.

Якщо ви номіновані через програму, ви можете подати заявку на отримання статусу постійного проживання разом із вашим чоловіком/дружиною або цивільним партнером та дітьми, які знаходяться на утриманні.

Ви отримаєте рішення щодо вашої заявки електронною поштою. Якщо ви визначили імміграційного представника, який буде діяти від вашого імені для вашої заявки, вам буде надіслано електронний лист із рішенням, а копію буде надіслано вашому представнику.

Затверджені заявки

Якщо вашу заявку схвалено, ви станете номінантом від провінції та отримаєте номінаційний пакет електронною поштою. Переконайтеся, що ви прочитали всі документи в пакеті.

Інформація в пакеті розповість вам і вашим утриманцям, як подати заяву на постійне проживання в Службі імміграції, біженців і громадянства Канади (IRCC).

Дізнайтеся більше про те, що робити після висунення.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті